fb

facebook pottyos

yt

"A szeretet kiolthatatlan öröktűz, amely melegít, de nem éget, érlel és alakít erőszak nélkül. A szenvedélytől az különbözteti meg, hogy nem köt csereüzletet, és nem ragaszkodik. Szétszórja önmagát, mint a Nap."
- Szepes Mária

ÖRÖK PILLANAT

Megjelent: 2004 Édesvíz Kiadó
Először megjelent: Változatlanság hullámhossza címen, 1986 Kozmosz Könyvek    

„A minden mozzanatában meglepő, fordulatokban gazdag sci-fi főhőse egy XXII. századi fizikus, akit megszállva tart Einstein tér-idő elméletének lehetősége. A regény szimbolikus időbuborékja tulajdonképpen a sorsával viaskodó, annak válságaiba zárult, egyetlen ember világmindensége. Váratlan, megrendítő és meglepő eseményei labirintusnak tűnnek, pedig ennek is, mint minden útvesztőnek van kijárata”.

„Az Örök pillanat című regény modern pszichodráma, egy gondolkodó halandó tudós lelki-szellemi válságainak történéseit mutatja be, olykor elbírhatatlan feszültséggel.

Az időbuborékba zárult tudós tudattalanjából vetülnek ki azok a helyzetek, amelyeket élete folyamán nem volt képes megfelelően kezelni, s mint pszichikai csomósodások, megoldatlanul lappangtak lelke mélyén.

 Az időgép különös, számára ismeretlen szellemi-lelki hangoltságba keríti, és felszínre dobja e rejtett irritáló gócokat. „De ahol a méreg, ott a gyógyszer is. Nem hiányzik belőle az sem.”

Szepes Mária

Partnereink

Image

KAPCSOLAT

Levelezési címünk
Budapest, 1026 Júlia utca 13.

Alapítványunk telefonszáma:
+36 30 990 76 07

Email címünk
info@szepesmariaalapitvany.hu

Facebook
facebook.com/szepesmaria
facebook.com/pottyosp