fb

facebook pottyos

yt

"A szeretet kiolthatatlan öröktűz, amely melegít, de nem éget, érlel és alakít erőszak nélkül. A szenvedélytől az különbözteti meg, hogy nem köt csereüzletet, és nem ragaszkodik. Szétszórja önmagát, mint a Nap."
- Szepes Mária

ALAPÍTVÁNY

A Szepes Mária Alapítvány 1996-ban alakult meg az írónő felkérésére és támogatásával, de aktív működését 2007. szeptember 3-ával kezdte meg - Szepes Mária akaratát teljesítve ezzel -, hogy szellemisége sugárzásának folytonosságát megőrizve, elkezdjük munkánkat.

Az alapítvány célja az írónő életművének gondozása, még kiadatlan műveinek megjelentetése, és más módon történő megismertetése,műveinek mind szélesebb körben való publikálása, szellemi hagyatékának ápolása, kutatása.

This image for Image Layouts addon

Az Alapítvány céljai elérése érdekében kifejtett fő tevékenységei:

Művészeti, irodalmi tevékenység nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, kulturális tevékenység,kézirat, könyv, hang-, riport- és fotóanyag kiadása, így különösen a Szepes Mária hagyaték gondozása, archiválása, digitalizálása, a hagyaték könyvtári, levéltári összegyűjtése. A célok közé tartozik továbbá férje, Szepes Béla szerzői jogainak, irodalmi műveinek, rajzainak, sport témájú újságcikkeinek a fenti módon történő kezelése. A célok kitérnek Szepes Mária hagyatékából Scherbák Viktorral közösen alkotott művek, tananyagok és képzőművészeti művek kezelésére. Balogh Béla és Kornai Margit hagyatéka egy részének őrzése és gondozása is.

E körben a gyermekeknek, kórházaknak, könyv adományok, Pöttyös Panni gyermekprogram, mese- és kézműves foglalkozások tartása.

Köszönjük, hogy látogatják honlapunkat. Várjuk leveleiket, észrevételeiket.

Szepes Mária Alapítvány

Csapatunk

LEVELEZÉSI CÍM: Budapest, 1026 Júlia utca 13.
TELEFON: +36 30 990 7607

EMAIL CÍM: info@szepesmariaalapitvany.hu
FACEBOOK: facebook.com/SzepesMaria

KÉRJÜK, ADÓJA 1%-VAL TÁMOGASSA A
SZEPES MÁRIA ALAPÍTVÁNY MUNKÁJÁT.

ADÓSZÁM: 18126934-1-41
SZÁMLASZÁM: K&H Bank: 10403181-00015795-00000003

Partnereink

Image

KAPCSOLAT

Levelezési címünk
Budapest, 1026 Júlia utca 13.

Alapítványunk telefonszáma:
+36 30 990 76 07

Email címünk
info@szepesmariaalapitvany.hu

Facebook
facebook.com/szepesmaria
facebook.com/pottyosp