„Szepes Mária párját ritkító egyszeri jelenség intézményeket pótol,
lelki elsősegély hálózatot tesz fölöslegessé. Csodatevésnek is nevezhetnénk,
amit művel, de egyszerűbb, ha cselekvő szeretetnek mondjuk.”

(Rákos Sándor)

Szepes Mária életművét immár 13. éve ápolják a Szepes Mária Alapítvány munkatársai. Az alapítvány kiemelt feladata az írónő szellemi hagyatékának megőrzése, kézirattári feldolgozása, hanganyagainak, írásműveinek továbbadása, digitalizálása, a gyerekeket, felnőtteket megszólító rendezvények szervezése. Az írónő spirituális és szépirodalmi munkássága is igen sok embernek nyújt lelki támaszt. Színházi előadásokon, felolvasó esteken és más nyilvános fórumokon, kurzusokon is megjelenik az alkotó sokszínű és műfajú életműve.

Pöttyös Panni mesekönyvein generációk sora nőtt fel. A városligeti Gyereknapon sok játékos programmal, ajándékkönyvekkel vártuk a kicsiket, a Bethesda Gyermekkórházzal is ápoljuk a kapcsolatot, és a kárpátaljai gyerekeknek is küldünk rendszeresen könyveket. Emlékszobává alakítottuk az alkotó otthonát, igen sokan látogatják. Honlapunkon bővebben is tájékozódhatnak az érdeklődők mindarról, amely az alapítvány feladatkörét meghatározza.

E páratlan életmű megőrzéséhez kérjük, adója 1%-ával támogassa munkánkat. Felajánlást is elfogadunk az alábbi számlaszámon.

Köszönjük eddigi segítségüket:

Szepes Mária Alapítvány

ADÓSZÁM: 18126934-1-41

SZÁMLASZÁM: K&H Bank: 10403181-00015795-00000003

Alapítvány bejegyzési száma: 6389

Levelezési cím: 1026 Budapest, Júlia utca 13.

Egyetértesz törekvéseinkkel?

Adód 1%-át szívesen felajánlanád alapitványunknak?
Így teheted meg:

Amennyiben számítógépes programmal vagy kézzel töltöd ki az adónyilatkozatodat, adóbevallásodat (önadózó) vagy ha az egyszerűsített (adóhatósági) adóbevallást választottad: Töltsd ki az EGYSZA vagy 15EGYSZA jelű lapot és csatold a bevallásodhoz vagy nyilatkozatodhoz.
A kedvezményezett neve:SZEPES MÁRIA ALAPITVANY
A kedvezményezett  ADOSZÁMA 18126934-1-41

Ha munkáltatói adó megállapítást kértél:
Tedd borítékba a kitöltött 15EGYSZA nyomtatványt. A borítékra írd rá saját adóazonosító jeledet, majd zárd le és írd alá a ragasztáson átnyúlóan. Add le a borítékot a munkahelyeden az illetékesnek május 10-ig.

Amennyiben az adóbevallásodat már elküldted, de nem rendelkeztél az 1%-ról:
Az itt található rendelkező nyilatkozatot borítékba rakva, ráírva az adóazonosítódat, ragasztásnál aláírva, majd ezt egy másik borítékba belerakva (mert nem lehet látható adóazonosítóval feladni) elküldheted az illetékes adóhatósághoz május 20-ig.

Minden, amit az SZJA 1+1%-ról tudni kell

A személyi jövedelemadóról (rövidítve: SZJA) szóló törvény lehetőséget biztosít a magánszemélyeknek arra, hogy befizetett adójuk 1+1%-ának felhasználásáról saját maguk rendelkezzenek.

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról a 1996. évi CXXVI. törvény döntött. 1997 óta ajánlhatják fel a befizetett személyi jövedelemadójuk 1%-át, illetve 1998 óta a befizetett személyi jövedelemadójuk 1+1%-át.

Az adó 1+1 százalék felajánlása nem kerül semmibe. Amennyiben az adófizető nem rendelkezik az adója 1+1%-áról, abban az esetben az államra száll át.
A rendelkezésre azonban, csak annak a magánszemélynek van lehetősége, akinek adófizetési kötelezettsége van, s jövedelemadóját határidőre maradéktalanul befizeti az adóhatóságnak vagy attól részletfizetési, illetve fizetési halasztási engedélye van.

A befizetett adó az összevont adóalap utáni, a kedvezmények és az önkéntes kölcsönös pénztári egyéni számlára, valamint a nyugdíj-előtakarékossági számlára az adózó által átutalni rendelt összeg levonása után fennmaradó összeg.

Az „első” 1% felajánlható egy civil szervezeteknek: ide tartoznak az egyesületek, alapítványok, és közalapítványok.
A +1 százalék felajánlhatóaz Egyházi Törvény által elismert egyházaknak, vallásfelekezeteknek, vallási közösségeknek feltéve, ha azt az adóhatóság technikai számmal látta el.2012 februárjában bővítette utoljára a parlament az elismert egyházak listáját, amely azóta nem változott.

2013-hoz képest 2014-ben sem változtak a technikai számok, idén is 31 elismert egyház, valamint 1 kiemelt költségvetési irányzat részére van lehetőség az adó +1 százalék felajánlására.

Az szja 1+1% felajánlása az adófizetőnek nem kerül semmibe, a kedvezményezettek részére értékük azonban felbecsülhetetlen. Amennyiben az adófizető állampolgár nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárában kerül, mint befizetett adó.

A személyi jövedelemadó 1%- aként felajánlott forintokból sokféle, közcélt szolgáló érték képződik, képződhet. Ez a civil társadalom nagy lehetősége, amikor közvetlenül, és mindenféle lemondás nélkül rendelkezhet befizetett adójáról, amellyel kézzelfoghatóan segíthet egy általa választott ügyet