fb

facebook pottyos

yt

"A szeretet kiolthatatlan öröktűz, amely melegít, de nem éget, érlel és alakít erőszak nélkül. A szenvedélytől az különbözteti meg, hogy nem köt csereüzletet, és nem ragaszkodik. Szétszórja önmagát, mint a Nap."
- Szepes Mária

A MINDENNAPI ÉLET MÁGIÁJA / A FÉNY MÁGIÁJA

Megjelent: 1989. Holnap Kiadó,
1995. 1997. Édesvíz Kiadó

Az írónőnek híres mágia-sorozata mára 11 tanulmánykötetre növekedett. A mindennapi élet mágiájában megtanít bennünket élni a mindennapokban. Tudatosíttatja velünk, hogy közünk van ahhoz, ami körülöttünk történik. Sorsunkat alakíthatjuk külső és belső magatartásunk kölcsönhatásának uralásával. A gondolat teremtő hatalmára figyelmeztet: gyógyító, építő vagy ártó, „önsorsrontó" erejére. Tanácsokat ad, hogyan használjuk helyesen akaraterőnket. Érzésvilágunk szabályozásával, hogyan szelídítsük meg a bennünk rejlő indulatokat. Gyakorlatokat kínál az idegesség leküzdésére, az idegerő fejlesztésére, de a barátság mágiájára, az önbizalom helyreállítására, és a félszegség legyőzésére is használható kulcsokkal szolgál.

Részlet:

„A mágia valójában erőt jelent, a képzelet önmagát megvalósító varázserejét. „A tétel, hogy „a csillagok nem kényszerítenek, csak hajlamossá tesznek", s a rejtélyes utalás, amely szerint „a bölcs uralkodik csillagain" egyedül a mágia fényében nyer valódi értelmet. Mert a determináció ott végződik, ahol a mágia kezdődik. A determináció a létrejött okozatok világára vonatkozik. A mágia a láthatatlan okokat befolyásolja, az okok természetét változtatja meg, amelyekből az okozatok erednek. A mágia képes rá, hogy az ember nemcsak nemzőerejével, hanem intellektusával is teremtsen.

 Az ideák világából életet hívjon létre, életet formáljon, amely megjelenik, fizikai realitássá lesz, sőt döntően átalakítja sorsunkat. Ugyanez a képesség, aszerint, hogy milyen irányba vetítik, köt és old. Önmagát a jelenségekbe szövi vagy visszavonja belőlük.
Zsarnoki csillagujjak csak addig parancsolnak sarokba bennünket ijedt, dadogó statisztának, míg elhisszük, hogy az életnek van mellékszereplője. Míg elhisszük, hogy van olyan helyzet, olyan fizikai gátlás vagy terhelés, amely megakadályozhat bennünket életünk nagy művének létrehozásában, feltéve, hogy létre akarjuk hozni e művet. Mert valamilyen formában mindenki produkálhat. Mindenki világító, melegítő, életmentő és életmegújító központjává lehet egy erőkörnek, amelyből merítenek, s amelynek fényét a visszaverődés törvényénél fogva megsokszorozzák. Aki fényt áraszt, az átfűti maga körül az atmoszférát, s ebben a hőben saját fénye is váratlan, csodálatos inspirációktól izzik fel."

A FÉNY MÁGIÁJA
Bevezetés a hermetikus filozófia titkos tanításaiba

A modern csillagtudomány felismerése szerint az időnek nemcsak négy, hanem annál sokkal több kiterjedése van. Átélünk évezrednyi perceket, pillanatnak tűnő évszázadokat. A térutazás mai eszköze, a rakéta, már elöregedett. A kozmosz irányába szárnyat bontó ember csak akkor fogja elérni a távoli csillagokat, ha át tudja törni a beszűkült tér-idő káprázatának ködfalait. Ezért kísérti a tudományos fantáziát a foton-rakéta eszméje, amely lényegében az Időgép egyik változata.

A Fény mágiája rövid, szutra-szerű megfogalmazását adja bizonyos alapfogalmaknak. Ilyenek például: a többlet érzékszervek, a tudat tágítása, a halál valótlansága, az örök parázs, a mágus égre emelt varázspálcája, az összpontosítás gyújtólencséje, az akaraterő fejlesztése, ősi szimbólumok értelme, a fény megelevenítő krónikája, a teremtő képzelet, színterápia, az élet meghosszabbítása, az elme teremtő képessége, reinkarnáció.

Partnereink

Image

KAPCSOLAT

Levelezési címünk
Budapest, 1026 Júlia utca 13.

Alapítványunk telefonszáma:
+36 30 990 76 07

Email címünk
info@szepesmariaalapitvany.hu

Facebook
facebook.com/szepesmaria
facebook.com/pottyosp