Végtelenbe nyíló Rákóczi udvar + CD

Termék hossza: 21 cm
Termék magassága: 3 cm
Termék súlya: 0,45 Kg

Szepes Mária hagyatékának máig kiadatlan, legújabb kötetét tartod kezedben.

A végtelenbe nyíló Rákóczi udvar bepillantást enged Szepes Mária misztikus élményektől átitatott gyermekkorába. Az író-tanító személyes visszaemlékezésein keresztül részesei lehetünk egy hétköznapinak egyáltalán nem mondható család életének.

A kibontakozó történetekből megtudhatjuk, hogy a gyermek Mária szinte az anyatejjel szívta magába a szellemi világra való nyitottságot. Nem is történhetett volna másképp, hiszen környezetében mindenki extrém módon érzékeny és fogékony volt a láthatón túli világ rezdüléseire. A család Rákóczi úti lakása nem csupán Szepes Mária szeretett otthona, de titkos spiritiszta összejövetelek, szellemidézések helyszíne is volt. A szülei által vezetett összejöveteleken előszeretettel gyűlt össze a budapesti értelmiség, hogy éjszakába nyúló, parázs vitákat folytassanak filozófiai és spirituális kérdésekről.

Szepes Mária ebben a környezetben ébredt spirituális önmagára. A kandalló tüzében pillantotta meg első látomásait, és ekkortájt nyílt meg számára az álomvilág kapuja, melyen keresztül bebocsátást nyert a finomabb dimenziókba is.

A szerző színes és magával ragadó elbeszélései hangulatos képet festenek a korabeli spirituális mozgalmakról, és ráébresztik az olvasót, hogy az ezoterikus érdeklődés éppúgy nevelés kérdése, mint oly sok másféle emberi viselkedés.