Csillagpor

Termék hossza: 21 cm
Termék magassága: 3 cm
Termék súlya: 0,4 Kg

ÚJDONSÁG! Megjelent Szepes Mária Csillagpor verseskötete, limitált példányszámban. CSILLAGPOR Versek 1925 - 1994 (336 oldal)

„Engem ért a megtiszteltetés, hogy az olvasók elé vezethetem a költő Szepes Máriát. Már a korai darabokban megmutatkozik kivételes verskultúrája és az a sugallatosság, amely alfája és ómegája minden igazi költészetnek. A vers már fogantatása idején - s később, mágikus léte minden pillanatában - amúgy is titok. Mária verse többszörösen az, hiszen Ő e titkot kulcsként használja még nagyobb titkok zárainak nyitogatására.”

Rákos Sándor

„Ahogy a hangok a teremtő Logoszban gyökereznek, az írás a hieroglifákban, képírásban, a vers őse a szútra, az ősi bölcsesség lézer erejű, zenei szépségű eposza a soha el nem múló valóságról. E versek csillogó csillagpora e rejtélyes üzenetet hordozza. Igazságuk az öröklét igazsága.”

Szepes Mária

A Szepes Mária Alapítvány őrzi, gondozza az író-tanító szellemi hagyatékát. Céljai között szerepel sokszínű életművének teljesebb bemutatása is. Örömmel tárjuk az olvasók elé a Csillagpor verseskötetet, amelyben átfogó képet kaphatnak Szepes Mária világlátásának, bölcseletének esszenciájáról.  Fogadják szeretettel.

szepesmariaalapitvany.hu