Szepes Mária AlapítványPÖTTYÖS PANNI  A GYEREKEKÉRT

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa az alapítvány céljait.

Adószám: 18126934-1-41

Szepes Mária Pöttyös Panni könyvein generációk sora nőtt fel. E mesék  legalább olyan népszerűségnek örvendenek a gyerekek és felnőttek körében, mint nagyregényei, mágia-sorozata vagy tanulmánykötetei a spirituális témák iránt érdeklődő olvasóknak. „A mesék olyan sorsformáló mintázatokként épülnek be a gyermekek lényébe, amelyek meghatározzák egész életük későbbi vonalát.” Ezért tartotta az írónő egyik legfontosabb feladatának, hogy már egész fiatal korban varázslatos szellemi elixírt csempésszen a gyerekek fogékony agyába.

A Szepes Mária Alapítvány évek óta kiemelten foglalkozik hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésével belföldön és a határokon túl egyaránt.

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa munkánkat, Szepes Mária szellemi hagyatékának gondozását.

Felajánlást is elfogadunk a K&H Bank: 10403181-00015795-00000003 számlaszámon, "felajánlás SZMA" közleménnyel.

Köszönettel:
Szepes Mária Alapítvány
ADÓSZÁM: 18126934-1-41
SZÁMLASZÁM: K&H Bank: 10403181-00015795-00000003
 LEVELEZÉSI CÍM: Budapest, 1026 Júlia utca 13.
 TELEFON: +36 30 990 76 07

Egyetértesz törekvéseinkkel?

Adód 1%-át szívesen felajánlanád alapitványunknak?
Így teheted meg:

Amennyiben számítógépes programmal vagy kézzel töltöd ki az adónyilatkozatodat, adóbevallásodat (önadózó) vagy ha az egyszerűsített (adóhatósági) adóbevallást választottad: Töltsd ki az EGYSZA vagy 15EGYSZA jelű lapot és csatold a bevallásodhoz vagy nyilatkozatodhoz.
A kedvezményezett neve:SZEPES MÁRIA ALAPITVANY
A kedvezményezett  ADOSZÁMA 18126934-1-41

Ha munkáltatói adó megállapítást kértél:
Tedd borítékba a kitöltött 15EGYSZA nyomtatványt. A borítékra írd rá saját adóazonosító jeledet, majd zárd le és írd alá a ragasztáson átnyúlóan. Add le a borítékot a munkahelyeden az illetékesnek május 10-ig.

Amennyiben az adóbevallásodat már elküldted, de nem rendelkeztél az 1%-ról:
Az itt található rendelkező nyilatkozatot borítékba rakva, ráírva az adóazonosítódat, ragasztásnál aláírva, majd ezt egy másik borítékba belerakva (mert nem lehet látható adóazonosítóval feladni) elküldheted az illetékes adóhatósághoz május 20-ig.

Minden, amit az SZJA 1+1%-ról tudni kell

A személyi jövedelemadóról (rövidítve: SZJA) szóló törvény lehetőséget biztosít a magánszemélyeknek arra, hogy befizetett adójuk 1+1%-ának felhasználásáról saját maguk rendelkezzenek.

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról a 1996. évi CXXVI. törvény döntött. 1997 óta ajánlhatják fel a befizetett személyi jövedelemadójuk 1%-át, illetve 1998 óta a befizetett személyi jövedelemadójuk 1+1%-át.

Az adó 1+1 százalék felajánlása nem kerül semmibe. Amennyiben az adófizető nem rendelkezik az adója 1+1%-áról, abban az esetben az államra száll át.
A rendelkezésre azonban, csak annak a magánszemélynek van lehetősége, akinek adófizetési kötelezettsége van, s jövedelemadóját határidőre maradéktalanul befizeti az adóhatóságnak vagy attól részletfizetési, illetve fizetési halasztási engedélye van.

A befizetett adó az összevont adóalap utáni, a kedvezmények és az önkéntes kölcsönös pénztári egyéni számlára, valamint a nyugdíj-előtakarékossági számlára az adózó által átutalni rendelt összeg levonása után fennmaradó összeg.

Az „első” 1% felajánlható egy civil szervezeteknek: ide tartoznak az egyesületek, alapítványok, és közalapítványok.
A +1 százalék felajánlhatóaz Egyházi Törvény által elismert egyházaknak, vallásfelekezeteknek, vallási közösségeknek feltéve, ha azt az adóhatóság technikai számmal látta el.2012 februárjában bővítette utoljára a parlament az elismert egyházak listáját, amely azóta nem változott.

2013-hoz képest 2014-ben sem változtak a technikai számok, idén is 31 elismert egyház, valamint 1 kiemelt költségvetési irányzat részére van lehetőség az adó +1 százalék felajánlására.

Az szja 1+1% felajánlása az adófizetőnek nem kerül semmibe, a kedvezményezettek részére értékük azonban felbecsülhetetlen. Amennyiben az adófizető állampolgár nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárában kerül, mint befizetett adó.

A személyi jövedelemadó 1%- aként felajánlott forintokból sokféle, közcélt szolgáló érték képződik, képződhet. Ez a civil társadalom nagy lehetősége, amikor közvetlenül, és mindenféle lemondás nélkül rendelkezhet befizetett adójáról, amellyel kézzelfoghatóan segíthet egy általa választott ügyet