Természetgyógyász Magazin 2007. októberi szám

SZEPES MÁRIA, AZ EOTÉRIA NAGYASSZONYA 1908-2007

Vásáry Tamás, Tunyogi Henrietta, Novák András, Natre Pintér Katalin, Navago Vágó Éva, Kertész Kata, Barkó Judit

Vásáry Tamás, Tunyogi Henrietta, Novák András, Natre Pintér Katalin, Navago Vágó Éva, Kertész Kata, Barkó Judit

„Már vártalak, tudtam, hogy jönni fogsz....." Ezekkel a szavakkal fogadta Szepes Mária Völcsei Juditot első találkozásukkor. Nincsenek véletlenek, de hogy mi okból kerültek kapcsolatba egymással, Judit még nem sejtette.
A megoldásra, a találkozásaik, az életében előforduló jelentős véletlenek, és megfejtésre váró álmai vezették rá.
Ezután már „csak" annyi lett a dolga, hogy elkezdje kitaposni azt az ösvényt, ami számára kijelöltetett, bár maga sem sejtette, hogy ez az út ennyire rögös és szerteágazó, de a feladat nagyszerűsége elég erőt és lelkesedést ad Juditnak, hogy lépésről lépésre teljesítse feladatát.

A Szepes Mária Alapítvány gondozásában megjelent Szabó István, "Az Igazság nyomában" című könyvében, saját élettapasztalatának szűrőjén át ered az Igazság nyomába. Az út nem kevesebb, mint önmagunkat keresni, és helyünket a világban.

„Párját ritkító egyszeri jelenség: nem sok van belőle a világon. Csodatevésnek is nevezhetnénk, amit művel, de egyszerűbb, ha cselekvő szeretetnek mondjuk"

Szepes Mária – Nemere István

Beszélgetés a 100. születésnap előtt

Megjelent: 2007 Édesvíz Kiadó

Mi ad erőt az embernek kilencvennyolc évesen? Ezt is megkérdeztük az „ezotéria nagyasszonyától”, Szepes Máriától, aki a mai napig lángol és alkot, és akinek a közelében lenni leírhatatlan élményt jelent. Olyan, mintha megpihennénk egy oázisban a sivatag közepén, és az arcunkat friss vízben tisztára mosva új lendülettel és hittel vágnánk neki az újabb küzdelemnek

ZÖLD ÚJSÁG 2005. júliusi szám

Kilencvenhatodik születésnapján köszöntöttük lapunk decemberi számában. Akkor jeles személyiségek méltatták, akik ismerik, ismerhetik ezt a törékenynek tűnő, de hatalmas szellemi energiával bíró kedves, kortalan jelenséget, akit Szepes Máriának hívnak...

Őszinte beszélgetés egy eretnek tanítóval élet(ek)ről és halál(ok)ról, erotikáról és erkölcsről, jelen világunk örömeiről, bajairól, az útvesztőről meg a Vízöntő koráról.