A Természetgyógyász magazin XX. karácsonyi ezoterikus fesztiválja nagy sikerrel zajlott vasárnap.

Az ünnepélyes megnyitó keretében átadásra került a Szepes Mária Alapítvány idei díja is. E díjat olyan személyek kaphatják, akik sokat tesznek embertársaikért, a kultúráért, s azért a szellemiségért, amelyet Szepes Mária képviselt, s egész életén át szolgált.


Idén: DR. GÖRGEI KATALIN ÉS NOVÁK ANDRÁS kapták az elismerést.


szepes mária díj


Dr. Görgei Katalin
Kezdetben volt a természetgyógyászat. És egy másik kezdetben volt a Természetgyógyászat. Az idők során mindkettő meghalt egy kicsit, ma már viszont újból él, és van Természetgyógyász Magazin is. Dr. Görgei Katalin főszerkesztő nem orvos, a magazin nem szaklap. Azt mondja: olyan újságot akart közreadni, amely igényes, hiteles, érdekes, meggyőző, ráadásul szép. Hogy erre mi a garancia? Talán Kata személyisége.


Novák András
Ha valaki azt mondja fiatalkorában Novák Andrásnak, hogy valamikor sikeres könyvkiadó lesz, alighanem kineveti. Az ember rocksztárnak készül, rendezőnek, divattervezőnek vagy színésznek. Aztán elolvassa a Vörös Oroszlánt, eljut Indiába, megismerkedik Szepes Máriával, és az élete különös kanyart vesz. Megalapítja Magyarország első ezoterikus könyvkiadóját 1988-ban, akkor, amikor ilyesmiről itt még nem illik beszélni. Novák András közvetve, az általa kiadott könyvein keresztül ezrek sorsát, százezrek gondolkodását befolyásolta, indította el a spiritualizmus, az öngyógyítás, az ezotéria felé.