Vörös Oroszlán Klub

Venczel Vera és Almási J. Csaba
Venczel Vera és Almási J. Csaba az Alapítvány vezetője

Venczel Verát köszönti Icu és Teri, (Szepes Mária barátnői), valamint a rendező és munkatársai.

Venczel Vera, Szathmári Ica, Bodor Böbe
Szathmári Ica, Venczel Vera, Bodor Böbe

Venczel Vera és Bodor Böbe

VÖRÖS OROSZLÁN a VÍGSZÍNHÁZBAN

2010-09-30 12:32:00

A Regény monodráma változata  VENCZEL VERA előadásában

Venczel Vera-Vörös oroszlán

A Vörös Oroszlán keletkezéséről....

2010-09-30 12:31:00

Vörös oroszlán
(részletek az Emberek és Jelmezek. Az emlékek polifóniája című önéletírásából)

A Vörös Oroszlán

2010-08-24 11:18:00

Szepes Mária 1946-ban megjelent, azonnal bestsellerré vált, majd a következő évben bezúzott könyvének jelmondata hűen tükrözi a történetet kísérő magashőfokú izzást. Ez az, mely újra és újra feltámasztotta, és egyre magasabbra emelte a hamvaiból kérlelhetetlenül feltámadó könyvet. Az önálló életre eszmélő művet hiába tiltották be a kommunizmus alatt, mert a történet tovább szárnyalt a szellemi szférákban, oly sok éven keresztül. Erőt gyűjtött és elsöprő erővel robbant minduntalan a köztudatba. Hazánkban példátlan módon, több mint 60 évvel a mű első megjelenését követően, még mindig sikerkönyv. Németországban 1984-ben az év könyvének választották. Jelenleg túl van a tizedik kiadáson. A Vörös Oroszlán megjelent még Brazíliában, Spanyolországban, az Egyesült Államokban, Romániában és Svájcban is, hatalmas elismerést keltve, valóságos zarándokutakat indukálva a világ minden tájáról a nem mindennapi szerző felkeresésére.