Az igazság nyomábanSzabó István: AZ IGAZSÁG NYOMÁBAN

című könyv szerzője kísérletet tesz annak kimondására, hogy az Igazság létezik és mindenki számára elérhető. Ennek semmi köze sincs a hétköznapi értelemben vett igazsághoz, ami voltaképp mindenkinek mást jelent. Ezt a fajta Igazságot nevezhetjük hitnek, Istennek, törvényszerűségnek, ami a helyes úton tart.

Ez az Út emberi léptékkel mérve rögös, sokszor nehéz és fájdalmas. Sokszor nem a saját igazságunk szerint élünk, láthatatlan erők letérítenek utunkról, hogy tanuljunk, változzunk, fejlődjünk, tapasztaljunk.
Poláris világunkban minden érzésünknek meg kell élnünk az ellentétét is. Ezért lehet, hogy életünk minden egyes boldog pillanatában, már benne van a későbbi szenvedés csírája.Az Igazságot keresni, annyi, mint önmagunkat keresni, helyünket a világban.

Ha megtapasztalnánk a harmóniát, a teljességet már nem is kellene keresnünk, hiszen benne élnénk.
A szerző saját életútjának tapasztalásait elemezve, fokozatosan jut el egy magasabb nézőpontra, ahonnan rálát a mélyebb összefüggésekre, amik aztán vezetik fokról fokra az igazság felismeréséhez. Erre az útra hívjuk most a kedves olvasót, hogy a szerzővel együtt gondolkodva, saját életében is közelebb kerüljön az Igazsághoz.

Forgács Renáta

A Könyv megvásárolható: Édesvíz könyvesbolt (József krt. 26.) Vörös Oroszlán teaház (Jókai tér.8) Copy shop ajándék (VI. Aradi utca 3) illetve megrendelhető.