Pöttyös Panni Klub

PÖTTYÖS PANNI AVAGY EGY HOLDBÉLI UTAZÁS IGAZ TÖRTÉNETE

Szepes Mária mesekönyv-sorozata nyomán írta KARDOS TÜNDE és SIPOS BALÁZS

ŐSBEMUTATÓ

Rendező: SIPOS BALÁZS e.h.

Bemutató: 2015. április 4.

Az előadás hossza: kb. 40 perc

SZEREPLŐK:

Pöttyös Panni: BENDE KINGA
Nagymama, Hold: SZÉLES ZITA
Péterke: MÉSZÁROS MÁRTON
Bárány: VARGA BALÁZS
Az esernyő szíve: VARGA CSILLA
Ükükapa: KERTÉSZ ZSOLT

Látványtervező: PÁZMÁNY VIRÁG
Dramaturg: KARDOS TÜNDE
Zeneszerző: KAZÁR PÁL

Mozgástervező: KERTÉSZ ZSOLT
Munkatárs: DEMETER ANNA

Az előadás a Szepes Mária Alapítvány engedélyével jött létre.

A darab:

Panni bárányhimlős lett. Ahhoz, hogy meggyógyuljon, a Holdra kell feljutnia, ahol a Mágikus Holdpor eltünteti a viszkető piros pöttyöket. Igenám, de a Holdra feljutni nem könnyű feladat: Panninak meg kell találnia Ükükapa repülni tudó pöttyös esernyőjét, amit egy ládikóba rejtett el sok-sok évvel ezelőtt.
Legalábbis így meséli Nagymama, aki azt is tudni véli, hogy a pöttyös esernyőt csak az álmainkban lehet megtalálni. Panninak tehát aludnia kell, és hogy álombéli kalandjai során sikerrel járjon, sok akadályt kell leküzdenie. De nem lesz egyedül, hiszen segítségére sietnek álombéli és igazi barátai...

Pöttyös Panni Gyereknap Budaőrsön

2014-10-15 10:33:00

Pöttyös Panni Gyereknap Budaőrsön 2014

Pöttyös Panni Gyereknap

2012-04-26 09:47:00

Kellemesen telt a Pöttyös gyereknap Óbudán. A Gózon Gyula Kamaraszínház Pöttyös Panni meseelőadása élvezetes volt, a színészek is úgy tűnik nagy kedvvel bújtak ezekbe a kedves szerepekbe.

Előadás után játszóvár és kézműves foglalkozás, ügyességi és műveltségi vetélkedő várt a gyerekekre. És nem utolsó sorban, az alkalomhoz illőn, egy-egy pöttyös túrórudi.

A Móra kiadó standjánál a legifjabb korosztály ismerkedhetett Szepes Mária e halhatatlan és immár klasszikus mesehősével.

PÖTTYÖS PANNI VIDÉKI TURNÉI

2011-10-04 08:42:00

Szepes Mária Pöttyös Panni sorozata zenés mesejátékként éled újjá Bor Viktor átiratában a Szabad Ötletek Színház művészeinek tolmácsolásával.
Az ősbemutató 2011. október 11-én Mezőtúron lesz.

Pöttyös Panni előadás a Tháliában

2010-09-30 12:33:00

Szepes Mária Pöttyös Panni-sorozata nyomán írta: Németh Ákos

Pöttyös Panni baba

2010-09-30 12:32:00

Egyedi készítésű Pöttyös Panni baba

Pöttyös Panni

2010-08-24 11:35:00

A Pöttyös Panni történetek Szepes Mária legismertebb életművei közé tartoznak. A 2. Világháború után minden írás tilossá vált, mely nem az adott politikai rendszert hirdette volna. Ekkor kezdett el meséket írni, hogy ebben a műfajban adja tovább az örök érvényű Igazságot. Meséi közül az összesen 15 részben megjelent Pöttyös Panni a leghíresebb, amelyen öt generáció nőtt fel. Négy új Pöttyös Panni könyv várakozik kiadásra. Hazánkban szinte nincs olyan ember, legyen fiatal vagy idős, aki ne ismerné ezeket a meséket. E sorozat 60 év után még mindig reneszánszát éli. A óvodákban Pöttyös Panni klubok alakulnak, Pöttyös Panni sütemény receptek készülnek, szívbeteg gyerekeknek olvassák fel a kórházban, és felnőtt generációk meghatódva tapasztalják, hogy gyermekkoruk kedvence a mai óvodások körében ugyanolyan töretlen sikernek örvend.