NYÁRI SZÜNET

2016-06-26 11:24:00

NYÁRI SZÜNET MIATT

A KÖNYVRENDELÉSEK TELJESÍTÉSÉT SZÜNETELTETJÜK.

JÚNIUS 28 - AUGUSZTUS 20 IG.
KÉRJÜK SZÍVES TÜRELMÜKET ÉS MEGÉRTÉSÜKET.

Jókai Anna

2017-06-07 08:40:00

Pünkösdhétfőn visszaadta lelkét Teremtőjének JÓKAI ANNA a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas író- és költő, a magyar irodalom egyik legjelentősebb alakja.

jókai anna

Jókai Anna és Szepes Mária kölcsönösen szerették és becsülték egymást.
Jókai Anna már olvasta a Vörös Oroszlánt, mikor sok évvel később barátságot kötöttek.
Jókai Anna sokat tett azért hogy Szepes Mária műveit szélesebb körben megismerjék és elfogadják. Az Írószövetség elnökeként az Arany János alapítvány vezetőjeként Arany János díjat adományozott Szepes Máriának.
A 90. születésnapján a Fészek klubban ő mondott ünnepi beszédet. Kilenc évre rá, pedig Ő búcsúztatta a Farkasréti temetőben a Magyar Írószövetség nevében - és saját személyes barátságát is említve. Hangsúlyozta, hogy a formális búcsú nem illik Máriához, hiszen számára a halál nem létezik, csak a metamorfózis és valami újnak a kezdete.

"Hiszek abban, hogy az embernek van egy magasabb küldetése, amit rábíztak. Értéknek azt tartom, ami ebből a világból olyan dolgot tud felmutatni, amely a bármikor érkező elmúlás pillanatával együtt nem enyészik el. Hiszem, hogy van, ami túléli az embert, van, ami túléli az írót. És ez nem minden esetben a könyve. Lehet, hogy egy mondata, lehet, hogy egy megérintő sugallata, ami egy másik emberben megfogan."
Jókai Anna

Szepes Mária díj

2016-12-06 12:45:00

A Természetgyógyász magazin XX. karácsonyi ezoterikus fesztiválja nagy sikerrel zajlott vasárnap.

Az ünnepélyes megnyitó keretében átadásra került a Szepes Mária Alapítvány idei díja is. E díjat olyan személyek kaphatják, akik sokat tesznek embertársaikért, a kultúráért, s azért a szellemiségért, amelyet Szepes Mária képviselt, s egész életén át szolgált.

Idén: DR. GÖRGEI KATALIN ÉS NOVÁK ANDRÁS kapták az elismerést.

szepes mária díj

Dr. Görgei Katalin
Kezdetben volt a természetgyógyászat. És egy másik kezdetben volt a Természetgyógyászat. Az idők során mindkettő meghalt egy kicsit, ma már viszont újból él, és van Természetgyógyász Magazin is. Dr. Görgei Katalin főszerkesztő nem orvos, a magazin nem szaklap. Azt mondja: olyan újságot akart közreadni, amely igényes, hiteles, érdekes, meggyőző, ráadásul szép. Hogy erre mi a garancia? Talán Kata személyisége.

Novák András
Ha valaki azt mondja fiatalkorában Novák Andrásnak, hogy valamikor sikeres könyvkiadó lesz, alighanem kineveti. Az ember rocksztárnak készül, rendezőnek, divattervezőnek vagy színésznek. Aztán elolvassa a Vörös Oroszlánt, eljut Indiába, megismerkedik Szepes Máriával, és az élete különös kanyart vesz. Megalapítja Magyarország első ezoterikus könyvkiadóját 1988-ban, akkor, amikor ilyesmiről itt még nem illik beszélni. Novák András közvetve, az általa kiadott könyvein keresztül ezrek sorsát, százezrek gondolkodását befolyásolta, indította el a spiritualizmus, az öngyógyítás, az ezotéria felé.

Újra megjelentek!

2016-07-11 21:09:00

1. AZ ÁLOM MÁGIÁJA

Légy birtokában az erőnek, mellyel megfejtheted és tervezheted álmaid, melyeken keresztül tudatosan irányíthatod sorsod!
Mit jelent az, hogy mágia? Szepes Mária, a rejtett tudományok egyik legkiválóbb magyar ismerője szerint a mágia nem más, mint képzeletünk teremtőereje. Az álmok határtalan síkja lehetőséget ad a megvalósulást kereső alkotóerőinek kibontakozására. Az álmok a lelkünkben lüktető energiákból, ki nem elégült vágyainkból, életünket nehezítő félelmeinkből keletkező feszültségek kivetülései, melyek mágikus irányítása lehetővé teszi problémáink feloldását.
Te döntesz, hogy sodródsz tovább vágyaid által vezérelve a tudatalattid útvesztőiben és rejtélyes, amnéziaszerű állapot marad számodra az álomvilág, vagy a mágikus irányítás módszerének elsajátításával megoldókulccsá változtatod, melynek megtalálása elengedhetetlen a lélek fejlődéséhez.
Hogy mi mindenre képes a mágia, azaz a teremtőerő, amit valójában mindenki birtokol a gyakorlatban? Miről vallanak álmaink? Hogyan fejtsük meg az álmok titkait? Miképpen változtassuk meg sorsunkat álmaink segítségével? Szepes Mária gyakorlati mágia sorozatának első kötete, Az álom mágiája ezekre a kérdésekre ad választ.

2. A TIBETI ORGONA

„A XXI. században vagyunk. A Föld ökológiai egyensúlya teljesen felborult. A népesség száma tizenkétmilliárd. A levegőszennyezés üvegház-hatása megolvasztja a Sarkok jégsapkáit. Új özönvíz fenyeget. E vészhelyzetben ülnek össze a Terra legkiválóbb tudósai a stockholmi konferencián, hogy csak a saját érdekeiket védőkkel szemben kikényszerítsék az emberiség létfeltételeinek megmentését. Az egyik felszólaló ellen merényletet követnek el. Megölik. A zűrzavarban a Föld színéről eltűnnek bolygónk legkiválóbb tudósai. A kozmoszban ismeretlen hovatartozású, megközelíthetetlen űrerőd kering. Hámán professzor főhadiszállása. A professzor univerzális géniusz, de valójában egy gátlástalan őrült, aki gyilkos eszközökkel törekszik világhatalomra. Ám a ragyogó elmével rendelkező foglyok - A tibeti orgona segítségével - megmentik az emberiséget a pusztító katasztrófától".

Újra megjelentek!

2015-03-31 11:08:00

A mágia valójában erőt jelent. A képzelet önmagát megvalósító varázserejét. Aki gondolkodik, mágiát gyakorol.