A nevek mágiája

Szepes Mária műve a nevek és számok mágiájáról, valamint a kozmikus morálról árul el olyan titkokat, amelyeket csak a letűnt korok emberei ismertek.

Megismerhetjük belőle az ősi betű- és számkulcsokat, amelyek segítségével nevünk titkos értelméhez juthatunk el, és általa kitárhatjuk a bennünk rejlő csodák kapuját. A természet minden jelenségének alapja a szám.
Nevünket kölcsön kaptuk, mégis kijelöli életutunkat. Mivel a név számokkal kifejezhető, s a számokhoz egy-egy bolygóállás rendelhető, sorsunk megfejtésének kulcsa a kezünkben van.

Nem a végzetet kell okolni a nehézségekért, hiszen mi magunk határozzuk meg életünket rossz szándékú vagy éppen jó cselekedeteinkkel és gondolatainkkal. Így hát bölcs lépés megismerni a bennünk rejlő erőket.

Mit jelent az, hogy mágia? Szepes Mária, a rejtett tudományok egyik legkiválóbb magyar ismerője szerint a mágia nem más, mint képzeletünk teremtőereje. Az álmok határtalan síkja lehetőséget ad a megvalósulást kereső alkotóerőinek kibontakozására. Az álmok a lelkünkben lüktető energiákból, ki nem elégült vágyainkból, életünket nehezítő félelmeinkből keletkező feszültségek kivetülései, melyek mágikus irányítása lehetővé teszi problémáink feloldását.