MERRE TARTASZ, EMBER? MÁSVILÁGI TRAGIKOMÉDIA SZEPES MÁRIA MŰVEI ALAPJÁN

ÜNNEPI DÍSZELÖADÁS: 2017 SZEPTEMBER 3. HATSZÍN TEÁTRUM. Hatszín honlapja

A címben szereplő kérdés időszerűbb, mint valaha. A zenés-táncos, álmokkal, víziókkal és valósággal teli darabban a csalódott, másokat hibáztató, önsajnálatba merülő Embert Szepes Mária szelleme vezeti befelé-felfelé. A főszereplő újraéli élete fontos állomásait, szembesül saját hibáival és tévedéseivel, és az önismeret, a szellemi fejlődés útját járva rádöbben, hogy csak önnönmagán keresztül juthat ki az önmaga emelte falak közül, a saját belső börtönéből. Bár a téma nagyon is komoly, a darab nem nélkülözi a humort és a vidámságot, miközben a nézők saját élethelyzeteikkel találhatják magukat szembe.

A Merre tartasz, Ember? című darabot az a JAROSS-GIORGI VIKTÓRIA írta és rendezte, akit eddig koreográfusként láthattunk világsztárok oldalán: Jeremy Irons-szal dolgozott A Borgiák című tévésorozatban, Dominic Cooperrel a Flemingben, Rhys Meyers-szel a Drakulában. Ezúttal Almási Sándort, Nyakó Júliát és Kakasy Dórát instruálta - utóbbit a Jóban rosszban sorozat szemtelen újságírónőjeként ismerik a legtöbben, ezúttal azonban megértő feleséget játszik. Az előadást már csak Szirtes Edina Mókus miatt is érdemes megnézni, aki különös hangokat csalogat elő hangszereiből, éterivé nemesítve a Férfi küzdelmét a világgal és önmagával.
(Story és Best Magazinban megjelent)

"Nehéz feladat Szepes Máriát úgy színpadra állítani, hogy az szórakoztató is legyen, mégis hordozza a mondanivalót. Az íráshoz vissza tudunk lapozni, de a darabban elsőre értenünk kell az elhangzottakat, és ehhez szükség van az oldottabb részekre. Fennáll azonban a veszély, hogy az oldás groteszkké vagy viccessé teszi a komoly gondolatiságot. Ezt az érzékeny egyensúlyt sikerült eltalálnia Jaross-Giorgi Viktóriának és a színészeknek: a humor, a zene, a tánc alázattal szolgálja és kiemeli a mondanivalót. Gratulálok az alkotóknak!" (Vásáry Tamás)