Vissza a topikokhoz... A fórumhoz hozzászólni csak regisztrált és belépett felhasználóink tudnak!
Amennyiben még nem regisztrált, itt megteheti.
Beszélgetés a Vörös oroszlánról
Témaindító hozzászólás:
2010-09-06 18:09:20
dalint

Beszélgetés a Vörös oroszlánról

Jó, kis téma nem? :)

1. / 1. (5 db)

1

# 62 | 2011-11-03 21:59:40
Klaus Matefi

Re: Beszélgetés a Vörös oroszlánról

Szeretettel köszöntök Mindenkit!

Egy ehhez kapcsolódó tanulmányom:

Főnix és a pelikán
http://klausmatefi.forumprofi.de/vallas-ezoteria-forum-f11/f%C5%91nix-es-a-pelikan-t92.html
# 61 | 2011-11-03 21:56:32
Klaus Matefi

Re: Beszélgetés a Vörös oroszlánról

Szeretettel köszöntök Mindenkit!

Egy ehhez kapcsolódó tanulmányom:

Főnix és a pelikán
http://klausmatefi.forumprofi.de/vallas-ezoteria-forum-f11/f%C5%91nix-es-a-pelikan-t92.html
# 27 | 2010-09-10 14:22:32
Kacsa | előzménye: #26

Folytatás

A második átalakulás az asztrál (vagy érzelmi) síkon történő transzmutáció. Ennél a pontnál a főszereplő az őrült módon lángoló gyilkos vágyaitól szabadul meg. Mi sem jobb módszer erre, mint a szenvedélyesen izzó szerelem, mely csak hajszálnyira van tőlünk, mégsem érhetjük el.

A harmadik átalakulás szellemi szinten történik. Ekkor a történet hőse már mind fizikai, mind érzelmi testének az ura. Elérkezik az idő, hogy szereplőnk belevesse magát a teljes transzmutációt létrehívó szellemi lángok szédületébe. Ez a szint nem más, mint a tudás megszerzése, mely során főhősünk fáradtságot és kínt nem ismerve alámerül a megismerés olykor csábító, máskor veszedelmesen bolondító labirintusába. Ennek a végállomása a különbségeket nem ismerő, egész világot magába foglaló tudás és szeretet.

A történet szédületes szellemi magasságokba repít és megdöbbentő érzékenységgel vezeti át magát a nézőt is az átélt fizikai, asztrális és szellemi izzásokban érlelődő változási folyamatokon. A Vörös Oroszlán valóságon messze túlmutató ideológiája, a görög misztériumszínházakhoz hasonlóan, valós változásokat indítanak be a személyiségben. Venczel Vera e darabban közös kalandra hívja a látogatókat, szemük láttára, sőt velük együtt fog átalakulni az alkímiai hevítés hatására egy nem mindennapi fény- és hangtechnikai kíséret keretében.

Szeretettel invitáljuk a Vörös Oroszlán rajongóit és az újdonságra vágyókat egy nem mindennapi előadás-élményre.
# 26 | 2010-09-10 14:21:07
Kacsa | előzménye: #25

Re: Re: Beszélgetés a Vörös oroszlánról

A Vörös Oroszlán 2011 tavaszán különleges szenzációként egy misztikus színdarabként éled újjá Budapesten, a Vígszínház kisszínpadán.

kepSzepes Mária élete során megszámlálhatatlanul sok embertársunkba öntötte a tudás izzó elixírjét. Különlegesen szerencsés vagy sorsszerű konstellációnak köszönhetően kizárólag nagy tisztelői vesznek részt a darab megalkotásában. Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója, Bodor Böbe színművész, e darab rendezője, Lőrinczi Attila, a dramaturg, és nem utolsósorban Venczel Vera, érdemes művész, aki a darab egyedüli szereplője, ők mind Mária néni tisztelői voltak. A Vörös Oroszlánnak így ez egy újabb átváltozása a szerző halála után.

A színdarab alaptémája az élet elixírjének hatására beinduló alkímiai fejlődés. Ez a fejlődés azonban nem az ólom arannyá változtatásáról szól, hanem valami annál is fontosabbról. Az embernek magának kell arannyá válnia. Az alkímia tanítása szerint az ólom, hevítés hatására, egy vörös por, a Vörös Oroszlán hozzáadásával válik arannyá. Ez a szimbólika halad végig a 400 évet felölelő történeten is, melynek az elején a főhős, Hans Burgner rablógyilkosság árán szerzi meg a vörös port, az örök élet elixírjét. Ennek hatására felkészületlen tudata hirtelen megnyílik és a tudás elviselhetetlen kínja katalizálja benne a három síkon zajló transzmutációt. Az elixír hatására Hans életereje is megsokszorozódik. Így mikor egy várbörtön sötét kútjába dobják, gyötrelmes kínhalála rendkívűl sokáig tart. Végül lelke elengedi a már hús nélküli, csupasszá vált csontjait. Mindez az édes, álomszerűen az érzékelésre hulló fátyol nélkül, teljes tudatosságban zajlik, évszázadoknak tűnő hosszúságú, gyötrő fájdalommal megelőzve. Ez az első átalakulás.
# 25 | 2010-09-10 14:20:27
Kacsa

Re: Beszélgetés a Vörös oroszlánról

Szerintem is nagyon kellemes kis téma.


Szepes Mária 1946-ban megjelent, azonnal bestsellerré vált, majd a következő évben bezúzott könyvének jelmondata hűen tükrözi a történetet kísérő magashőfokú izzást. Ez az, mely újra és újra feltámasztotta, és egyre magasabbra emelte a hamvaiból kérlelhetetlenül feltámadó könyvet. Az önálló életre eszmélő művet hiába tiltották be a kommunizmus alatt, mert a történet tovább szárnyalt a szellemi szférákban, oly sok éven keresztül. Erőt gyűjtött és elsöprő erővel robbant minduntalan a köztudatba. Hazánkban példátlan módon, több mint 60 évvel a mű első megjelenését követően, még mindig sikerkönyv. Németországban 1984-ben az év könyvének választották. Jelenleg túl van a tizedik kiadáson. A Vörös Oroszlán megjelent még Brazíliában, Spanyolországban, az Egyesült Államokban, Romániában és Svájcban is, hatalmas elismerést keltve, valóságos zarándokutakat indukálva a világ minden tájáról a nem mindennapi szerző felkeresésére.

1. / 1. (5 db)

1